Parthenocissus Striata, Suikerdruifje

Het Suikerdruifje Parthenocissus Striata behoort tot de familie van de Wingerd, een groep klimplanten die van nature voorkomt in Noord-Amerika en Oost-Azië. Het Suikerdruifje wordt vaak als kamerplant gehouden en onderscheidt zich door de aanwezigheid van suikerachtige korreltjes aan de onderzijde van de bladeren.

Filter products Showing the single result
Prijsbereik
Volgorde
Bloeiend
Buiten of binnen
Giftig
Hoogte
Luchtzuiverend
Makkelijke plant
Plant + pot
Pot maat
Standplaats
Waterbehoefte
Product Hoogte

Parthenocissus Striata – Ø12cm – ↕20cm

 14,95
Parthenocissus Striata – Ø12cm – ↕20cm

Mooie kamerplant de Striata

Het Suikerdruifje, ook bekend als Parthenocissus Striata, is een aantrekkelijke kamerplant vanwege zijn opvallende bladeren en gemakkelijke verzorging. De plant staat bekend om zijn gestreepte bladeren, die vaak een mix van groen en wit laten zien. Deze bladeren hebben een interessante textuur.

De suikerachtige korreltjes, die op een soort poeder lijken, worden opgemerkt aan de onderkant van de bladeren. Hoewel de exacte functie ervan niet volledig begrepen is, wordt vermoed dat ze een rol spelen bij het afschrikken van potentiële bedreigingen zoals insecten. Sommige planten produceren stoffen die onaangenaam zijn voor insecten of zelfs licht giftig kunnen zijn, en deze suikerachtige korreltjes kunnen een vorm van dit afweermechanisme zijn.

Verzorging van de plant

Over het algemeen gedijt het Suikerdruifje goed in kamers met matig licht en regelmatig water geven. Het is een relatief onderhoudsarme plant die zich goed aanpast aan binnenshuis omgevingen. Het is echter altijd belangrijk om de specifieke verzorgingsbehoeften van elke plant te onderzoeken om ervoor te zorgen dat deze goed gedijt.

Parthenocissus Striata kopen

Deze prachtige Parthenocissus zal zeker een aanwinst zijn voor elke binnenruimte. Bestel nu deze mooie plant.  En voeg deze mooie plant aan je huis of kantoor!